bútorkárpitozás

Bútorok megújult külsővel, kevés ráfordítással

Egy régi bútorról nem feltétlenül kell lemondani csak azért, mert már nem túl esztétikus a külseje. Főleg abban az esetben nem, ha egyébként érzelmileg is kötődik hozzá, mert például a nagyitól maradt ránk vagy egész egyszerűen csak sajnálnánk kidobni. A bútor újjászületésének legjobb módja a kárpitozás. A bútorszövet lecserélése jóval gazdaságosabb, mint a bútor komplett cseréje, ráadásul így a bútor megmenthető.

Milyen bútorszövetet érdemes választani?

Erre a kérdésre egyáltalán nem könnyű válaszolni, hiszen ez attól is függ, hogy mik az elvárások, milyen anyagtípus, mintázat, szövetszerkezet, alapanyag áll közel hozzánk. Választható például plüss szövet, amely kellemes, puha felülete és elegáns megjelenése miatt ideális választás, azonban nagy hátránya, hogy a felület a használat következtében hamar fényessé válik, majd kikopik.

A bársony szintén az elegancia megtestesítője, amelyet főleg a régebbi, klasszikus megjelenésű bútorokon érdemes alkalmazni, mivel ezeken mutat a legjobban. Persze, egy kis kreatív csavarral akár a modern bútorokon is kiválóan megállja a helyét. A bársony még az erős igénybevételnek is tökéletesen ellenáll, rendkívül strapabíró anyag. Viszont, ha valamilyen folyadék ráborul, akkor jobb mielőbb letisztítani, hogy na hagyjon nyomot az anyagban.

A zseníliás szöveteket a magas kopásállóság jellemzi, ezért ha tartós megoldást keres, akkor mindenképp jó választás. A kellemes tapintás és a széles színválaszték szintén emellett az anyag mellett szól. Az anyag a zsenília keresztirányú fonalként történő felhasználása által jön létre.

A műbőr szintén kedvelt anyag, mivel nagyon egyszerű tisztítani. Ha előre tudja, hogy az anyagot komoly igénybevétel fogja érni, akkor érdemes műbőrrel bevonni a bútort. A kinézett bútorszövetet akár online is megvásárolhatja, még pedig az ezustfotel.hu webáruházból! A webáruházban többek közt a belga szövetek is megtalálhatók. A kiváló minőség mellett a strapabíróság is jellemzi ezt a szövet típust. A kellemes, puha felület további előny, amelynek köszönhetően a bútor igazán kényelmessé válik.

Az ezustfotel.hu webáruházban természetesen autókárpitok is megtalálhatók, amelyek nem csupán a minőség miatt bizonyulnak jó választásnak, hanem a magas kopásállóság, a lágy tapintás és a széles színválaszték miatt is. Ezt is és a többi bútorszövet típust is meg tudja tekinteni a webáruház kínálatában!