modern kert

Hogyan emelheted kerted még magasabb szintre?

A jó idő közeledtével egyre többen vágynak rá, hogy kiüljenek a kertbe és kiélvezzék a nap egyelőre még bátortalan, de lassanként egyre erőteljesebb sugarait. Viszont, ha a kert nem úgy néz ki, ahogy elképzeltétek, akkor még épp időben vagy, hogy szakember segítségével megvalósítsd kertről szövögetett álmaidat és nyáron már élvezhesd a kint létet.

Szakember bevonásával könnyebb

A kertépítés közel sem annyira egyszerű feladat, mint azt sokan gondolják, ugyanis rengeteg tényezőt kell figyelembe venni. Mindamellett az egyik legfontosabb kérdés, hogy mekkora költségkeret áll rendelkezésre a munkálatokhoz. Nagyon fontos ezt letisztázni, annak érdekében, hogy a kívánt  összeget ne lépd túl. Ebben a szakember nagyon sokat tud segíteni, hiszen az önfeledt, lelkes tervezés során vissza tud rántani a valóság talajára, ha esetleg egy méregdrága térkövet nézel ki az udvarra, mellyel jelentősen túllépnéd a felállított költségkeretet. Ezenkívül rengeteg olyan kérdést tehet fel, melyeken te korábban egyáltalán nem gondolkodtál. Például, hogy milyen növények legyenek kertedben és ezeknek mekkora folyadékigénye van.

Az öntözés sosem volt még ilyen egyszerű

Az öntözés sarkalatos kérdés, hiszen, ha a nagy vízigényű növények nyerik el a tetszésed és mindenképp ilyeneket akarsz a kertedbe, akkor gondoskodni kell a folyadékellátásról. Ez történhet slag segítségével is, de egy nagyobb kert esetében akár egy-két órát is felemészthet a kert öntözése reggel és este egyaránt. Jellemzően a legtöbb embernek erre nincs ideje vagy, ha mégis van, akkor egy idő után monotonná válik a tevékenység. Ráadásul nagyon nehéz mindenhova annyi vizet juttatni, amennyire valóban szükség van.

Emiatt sokan döntenek igen bölcsen az automata öntözőrendszer mellett. A kifinomult öntözéstechnika által mindenhova annyi víz jut, amennyire az adott növénynek szüksége van. A rendszert jellemzően esőérzékelővel is felszerelik, így nem kell amiatt aggódnod, hogy csapadékos időben is beindul a rendszer és nem lesz gazdaságos az üzemeltetés. Sőt, az automata öntözőrendszer segítségével takarékosan valósulhat meg a locsolás. Ha profi öntözőrendszerre vágysz, akkor mindenképp érdemes szakember segítségét kérned! Bővebb információkat az ontozorendszered.hu weboldalon találsz, ahol többek közt elérhetőséget is feltüntettek.