használt ipari gépek

6 tipp a használt munkagépek vásárlásához

A használt gépek vásárlásának számos előnye van. Megbízható használt gépet keresni azonban trükkös lehet, ezért összeállítottunk egy listát a tippekből. Fegyverkezzen fel a megfelelő rálátással és az eladóknak feltett kérdésekkel, amikor használt gépet vásárol.

Nem árt tudni, hogy számos gépet gazdaságosan fel lehet újítani, például a vonalfúrás alkalmazásával rengeteg építőipari gépet lehet újra használhatóvá tenni. Így ha a kiszemelt gépnek kisebb nagobb problémái vannak, kikérheti előre a vonafuras.hu szakembereinek véleményét az esetleges javításokról.

1. Csinálja meg a házi feladatát 
Ez különösen akkor fontos, ha a megbízható kereskedőktől távolodik el. Ha úgy dönt, hogy használt építőipari gépet vásárol, meg kell tennie a kutatását. Nézze meg, hogy melyik használt gép illik a vállalkozásához, de nézze meg az eladót is. Megbízható vállalkozásról van szó? Töltsön el néhány percet az online nyomozással, hogy megbizonyosodjon arról, hogy legálisak.

Mindig kérdezze meg, hogy az eladó tulajdonában van-e a berendezés teljes egészében, vagy rendelkezik-e jogi felhatalmazással arra, hogy a tulajdonos nevében eladja a terméket. Ha az eladó nem tudja ezt megerősíteni, akkor óvatosnak kell lennie.

A másik fontos információ, amelyet meg kell szereznie, a tulajdonjog állapota. A berendezés tulajdonjoga nem ruházható át a vevőre, ha az eladó nem fizette ki teljes egészében a kölcsönkapott pénzt. Győződjön meg arról, hogy az eladásra kínált használt gépek tulajdonjoga mentes a zálogjogoktól, mielőtt továbblépne.

2. Ellenőrizze az üzemórákat
A jogi előzményekkel már foglalkozott, de mi a helyzet a működési előzményekkel? Mostanra már azonosította az Ön által kiválasztott eladó használt nehézgépeket. Ellenőrizze, hogy mik az üzemórák. Ez nem mindig azonnali mutatója a gép állapotának, de jó kiindulási pont.

Érdeklődjön a használt gép karbantartási előzményeiről. Rendszeresen szervizelték-e? Nem bölcs dolog 1200 üzemórával, de nagyon rossz karbantartással rendelkező használt gépet vásárolni. Egy nyolcszor több üzemórával rendelkező, erősebb karbantartási múlttal rendelkező gép lehet az okosabb választás. Kérjen állapotjelentést, amely segít a különböző alkatrészek állapotának megállapításában. Ez segíthet megjósolni, hogy milyen karbantartásra lesz szükség a jövőben.

3. Vegye figyelembe a kopás jeleit
Ön a piacon van, hogy használt gépet vásároljon. Természetesen számít arra, hogy a gépen kopásnyomokat fog látni. Csakúgy, mint az üzemórák, ez nem feltétlenül rossz hír. Keresse a jóindulatú használati jelekkel rendelkező gépeket. Nem akar olyat vásárolni, ami később gondot okozhat Önnek. Ha egy használt csúszókerekes munkagépen hajszálrepedés vagy rozsdásodás jelei vannak, akkor nem jó vétel.

Ha megbízható kereskedőtől vásárol használt gépet, elkerülheti az ilyen buktatókat. Egy megbízható kereskedő megfizethető árú, jól karbantartott, a csapatuk által már ellenőrzött és javított berendezéseket kínál.

4. Ellenőrizze a folyadékokat
A használt építőipari berendezések folyadékainak vizsgálata segít abban, hogy jobban megértse azok állapotát. Végeztessen elemzést a sebességváltófolyadékról, a hidraulikafolyadékról, a hűtőfolyadékról és a motorolajról. Ez segít kialakítani egy képet a gép alkalmasságáról és karbantartási előzményeiről.

Azok a használt gépek, amelyek rendszeres karbantartásban részesültek, jó jelentést fognak adni.

5. Nézze meg a gumiabroncsokat
Az emberek gyakran egy gép műszaki szempontjaira összpontosítják a figyelmüket. Ne feledkezzen meg arról, hogy a gumikra is fordítson némi figyelmet. Az építőipari gépek gumiabroncsainak költségei gyorsan összeadódhatnak. Ne kövesse el azt a hibát, hogy csak azért tervez be egy használt gépet a költségvetésébe, hogy néhány hónap múlva kiderüljön, hogy zsebbe kell költenie új gumiabroncsokra.

Keressen bizonyítékot arra, hogy a gumiabroncsokat újrafutózta vagy foltozta. Ha vágásokat észlel a gumiabroncsokon, állapítsa meg, hogy azok felületesek vagy komolyak. A negyed hüvelyknél szélesebb sérülések valószínűleg problémát jelentenek.

Keresse a futófelület egyenetlen kopásának jeleit. Ez a gép beállításával kapcsolatos problémára utalhat.

6. Menjen el egy tesztvezetésre
Menjen el személyesen megnézni a gépet, különösen akkor, ha nem egy megbízható kereskedőtől vásárol. Ha lehetséges, vigye el egy próbaútra, hogy megnézze, hogyan kezeli a gépet. Ha egyáltalán nem ismeri a márkát vagy a szóban forgó gépet, ne habozzon, kérjen bemutatót.

„Amíg az iparág és a világ felépül a világjárványból, az új berendezések elérhetősége korlátozott lesz. A megbízható használt berendezések beszerzése szükségszerű lesz, ahogy mindannyian továbblépünk” – tanácsolja Mark Thomas, a Sonsray Machinery berendezésmenedzsere.

A kiváló minőségű használt gépek kiváló, költséghatékony módja a flotta bővítésének. Ha bizonytalan az igényeit illetően, forduljon egy helyi megbízható kereskedőhöz. A Sonsray Machinery csapatához hasonló szakértők segíthetnek eligazodni a használt gépek vásárlásának folyamatában. Minden eladásra kínált használt nehézgépünket mesterleveles technikusaink terepen tesztelik és ellenőrzik.