otthoni edzés

5 tipp az otthoni edzéshez

Szeretnéd elkezdeni az otthoni edzés-t ? Ez több zavaró tényezővel járhat, mint egy egyórás órán részt venni az edzőteremben. Könnyen előfordulhat, hogy a takarítást, a családi időt vagy a vacsorafőzést helyezzük előtérbe, mielőtt elhatározzuk, hogy edzeni fogunk. De számos egyszerű módja van annak, hogy otthon is mozgásba lendülj. Nincs szükséged sok felszerelésre vagy helyre ahhoz, hogy rutinra tegyél szert.

Bemutatunk 5 otthoni edzéstippet, amelyek segítenek a rutin betartásában:

1. Válasszd ki az otthoni edzőtermet

Jelölj ki otthonodban egy sarkot az edzőhelynek. Csak egy jógamatrac méretű helyre van szükséged.

A legjobb, ha nem ott edzel, ahol tévézel, pihensz vagy eszel. Ez segíteni fog abban, hogy koncentrálni tudj és elkötelezett maradj az edzés mellett. És segít ellenállni a legújabb Netflix-zabálásnak, vagy a telefonod vagy a munkahelyi e-mailek ellenőrzésének.

Ha otthonról dolgozol, iktass be a naptárba 30 percet az ebédidőben történő edzésre. Vagy a munkanapod kezdete előtt, ha reggeli ember vagy. Ha az esti edzéseket kedveli, akkor is ütemezzd be a telefonjba vagy a naptárba. Ez segíteni fog abban, hogy elkötelezettnek érezd magad.

2. Vedd fel a tornaruhádat

Öltözz úgy, mintha edzőterembe mennél. Nagyobb kedved lesz edzeni, ha sportos ruhát viselsz. Ha a szekrényed távolinak érzed, akkor egy közeli mosdóban raktározz el magadnak néhány edzőruhát. Így gyorsan át tudsz öltözni, amikor eljön az edzés ideje.

Az is hasznos lehet, ha 15 perccel azelőtt felveszed a futócipődet, mielőtt edzeni készülsz. Mosogasson el, vagy szedjen össze néhány játékot a cipőjében. Ez egy remek módja annak, hogy bemelegítsen és egy kis plusz energiát gyűjtsön, mielőtt elkezdené az edzést.

3. Ne aggódj a felszerelés miatt

Valószínűleg nincs szükséged olyan sok felszerelésre, ha egyáltalán van rá szükséged.

Ha van alapvető felszerelésed, például kézi súlyok és egy szőnyeg, akkor rengeteg lehetőséged lesz. Nem kell bemenned egy fitnesz- vagy sportboltba, és bankot robbantanod. Az interneten is találhat olcsó lehetőségeket. Ha súlyokat fog használni, érdemes két különböző készletet beszerezni. Így testre szabhatja az edzést, és szükség szerint módosíthatja.

Ha nincsenek kézi súlyok, és extra ellenállást szeretne hozzáadni, próbálja ki a leveses dobozokat vagy a vizes palackokat. Néhány egyéb felszerelés, amelyet hasznosnak találhat, az ellenállási szalagok vagy a habhenger. Segítségükkel edzés előtt megnyújthatja izmait, utána pedig kényeztetheti őket.

4. Használd az eszközeid új edzésekhez

Nem gondolod, hogy ki tudod találni a saját köreidet? Semmi gond. Rengeteg edzésprogram létezik, különösen az alkalmazásokon keresztül, és sok közülük ingyenes. Fontold meg, hogy kipróbálod az alábbi lehetőséget, ahol rengeteg otthon is elvégezhető edzési programot találsz: fitnessfiesta.hu

5. Tűzz ki reális fitneszcélokat

Kezdd lassan, bízz az erődben és bánj jól a testeddel. Nem kell teljes gőzzel belevágnod. Ehelyett kötelezd el magad amellett, amit ésszerűnek tartasz a tested számára, és ütemezd be, amit hetente meg tudsz oldani. Kezdetnek talán heti három nap is megteszi. Ahogy egyre jobban belejössz, kezdj el többet csinálni.